Raw cacao is heerlijk, gezond én goed voor je humeur!
Hou je van chocolade, maar niet van de suiker en het vet erin? Dan is raw cacao een uitkomst. En behalve dat het beter voor je lijn is, barst het ook nog eens van de vitaminen en mineralen die gezond zijn voor lichaam én geest. Om onbezorgd te genieten.
VERSLINGERD AAN CHOCOLADE
Veel mensen zijn dol op chocolade. Dat is wetenschappelijk te verklaren. Allereerst is er de fysieke sensatie van een structuur die smelt door je lichaamstemperatuur. Ook heeft cacao een licht euforiserend effect doordat het transport van tryptofaan in je hersenen stimuleert. Tryptofaan is een aminozuur dat de hoeveelheid serotonine in die hersenen verhoogt, waardoor je stemming verbetert en angsten verminderen. Ook zitten er verschillende bioactieve stoffen in chocolade die je alertheid bevorderen, zoals theobromine, een afgeleide van cafeïne met een gelijkaardige werking.
GEZOND ALTERNATIEF
Hoe lekker het ook is, door de suiker en de vetten erin, is gewone chocolade nauwelijks gezond te noemen. Behalve een kleine hoeveelheid magnesium, dat helpt bij het goed functioneren van je spieren en vermoeidheid tegengaat, bevat het weinig voedingsstoffen. Een ander verhaal is raw cacao. Dat is cacao die niet bewerkt is, maar gewonnen is uit gefermenteerde en gedroogde cacaobonen, en verkregen wordt door koude persing. Zo behoudt de cacao alle gezonde fytonutriënten en antioxidanten, en bevat het ook alle stoffen die gewone chocolade zo goed voor je humeur en zo opwekkend maakt.
PERUAANSE LEKKERNIJ
Ook Biotona heeft raw cacao in zijn gamma. Biotona Bio Cacaopoeder Raw is afkomstig van de bonen van Theobroma cacao, een boom die groeit op de vruchtbare grond in de Zuid-Amerikaanse wouden. Oorspronkelijk werd cacao gebruikt door de Azteken en Maya’s bij spirituele rituelen, maar werd door de Spanjaarden in Europa geïntroduceerd. Voor Biotona Cacaopoeder worden 100% biologische Trinitario cacaobonen uit de Dominicaanse Republiek gebruikt.
De rijpe cacaovruchten worden handmatig geoogst en onmiddellijk geopend om de bonen en de pulp vrij te maken. De bonen worden vervolgens samen met de pulp ongeveer een week gefermenteerd, terwijl de boeren voortdurend roeren, zodat de temperatuur niet te hoog oploopt.
Dit fermentatieproces zorgt voor de ontwikkeling van de geraffineerde smaak en de typische karakteristieken. Na de fermentatie worden de bonen gedroogd. De cacaobonen worden vervolgens opengebroken en de dop wordt weggeblazen, zodat alleen de kern overblijft. Die kernen worden onder gecontroleerde temperatuur in stenen cacaomolens fijngemalen tot een ultrafijne pasta: de cacaomassa. Uit dit product kan het vet onttrokken worden. De dikke, harde cacacocake die overblijft, wordt dan vermalen, en zo bekom je uiteindelijk het cacaopoeder. Het resultaat is een 100% puur en raw cacaopoeder. Een eerlijk product dat ambachtelijk vervaardigd is, en tijdens dat proces onveranderd en ongezoet bleef, mét behoud van alle natuurlijke fytonutriënten.
TJOKVOL ANTIOXIDANTEN
Zoals eerder gezegd heeft raw cacao een aantal unieke gezondheidsvoordelen die wetenschappelijk aangetoond zijn. Ook Biotona Bio Cacaopoeder Raw zit boordevol antioxidanten. Daardoor verzekert dit product de volgende werkingen:
– Het beschermt de cellen tegen schadelijke vrije radicalen.
– Het heeft een gunstig effect op de gemoedstoestand en de alertheid.
– Het is een bron van magnesium.
– Het verlicht astmatische klachten.
– Het heeft een anti-aging werking.
AAN DE SLAG
Behalve er een chocoladedrank van maken, kun je nog tal van andere kanten uit met Biotona Bio Cacaopoeder Raw. Met deze recepten tover je lekkere én gezonde tussendoortjes op tafel:
ANDERS & BETER
Wat Biotona Bio Cacaopoeder Raw anders maakt dan het conventionele cacaopoeder dat je in de supermarkt koopt? Die andere poeders hebben meestal een erg laag cacaogehalte, en bevatten vooral suiker en toegevoegde vitamines en mineralen. Rauwe cacao heeft van nature heel wat vitamines en mineralen, en moet nauwelijks gezoet worden. Dat zorgt er ook voor dat chocolade gemaakt van rauwe cacao caloriearm en dus geen dikmaker is, in tegenstelling tot gewone chocolade. Kortom, Biotona Bio Cacaopoeder Raw is een winnaar op alle vlakken.